NAŠE VESTI I DOGAĐAJI.

Snimanje emisije Znanje-imanje

Autori emisije Znanje imanje, zajedno sa celom TV ekipom, posetili su naše imanje kao i Concept Store u Beogradu. Pričali smo o značaju biološki vredne hrane, o trendu hrane iz okruženja i simbiozi života na farmi između biljaka i životinja, koju je neophodno uspostaviti u organskoj proizvodnji. Zanimao ih je i naš odabir puta hrane od njive do trpeze, a u našem slučaju on vodi direktno do Beograda tj dovođenja farme u grad do potrošača. Ono što je trend i potreba u Evropi sve prisutnije je i kod nas, a to je sertifikovana organska hrana i briga od strane države o zdravlju stanovništva i očuvanju prirodnih resursa.

Učenje, degustacija i poslovanje

Kompanija Olda group sa svojom linijom proizvoda Profesor Daus uzela je učešće na Belgrade Food Show , koji je održan 5.i 6. Novembra 2018. godine, na kom je proizvode iz industrije voća, povrća, mesa i mlečnih proizvoda predstavilo više od 80 izlagača iz Srbije i regiona. Dvodnevni sajam i niz predavanja za učesnike i goste su organizovale Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz Projekat za konkurentnu privredu koji je usmeren jačanju srpske prehrambene industrije, a čiji je deo i Olda group, i Asocijacija za promociju srpske hrane sa ciljem da se srpska i regionalna prehrambena industrija približi inostranim kupcima.

Jedan od govornika, ambasador SAD u Srbiji Kajl Skat, kazao je da srpska hrana ima odličan kvalitet i da zato treba da ima značajno mesto na međunarodnom tržištu. "Hrana ima veliku ulogu u srpskom društvu. Mislim da je vreme da više ljudi širom sveta prepozna i sazna koje prehrambene proizvode vrhunskog kvaliteta Srbija proizvodi", rekao je Skat. Unapređenje srpske prehrambene industrije ne može se postići "samo uz američku pomoć, već je potrebno da državni i privatni sektor saradjuju kako bi se povećala konkurentnost srpske hrane" rekao je ambasador u obraćanju učesnicima.

Premium Food Design Hub 2018

Jedna smo od kompanija koja učestvuje u programu Premium Food Design Hub 2018 pokrenutog od strane USAID. Projekat za konkurentnu privredu je novi koncept podrške proizvodnji prehrambenih proizvoda visoke vrednosti, sa ciljem da podrži inovacije u srpskoj prehrambenoj industriji. Cilj inicijative Premium Food Design Hub 2018 je da omogući raznovrsniju ponudu takozvanih premium proizvoda, na domaćem i stranim tržištima.

Olda group u Impact Hub-u - premium food design.

Pojavljivanje u magazinu Sensa

U julskom broju magazina Sensa, čitaoci su imali priliku da se upoznaju sa našim motom: fizičko i duhovno zdravlje se održavaju boravkom u prirodi, pozitivnim mislima i hranom za bolji život.

Članak o Olda group-i u magazinu Sensa.

Prisustvo na Beogradskom noćnom marketu

Olda group je u prethodnih godinu dana, sa svojim proizvodima i brendom Profesor Daus, učestvovala na prodajnim manifestacijama u organizaciji Beogradskog noćnog marketa. Atmosfera na pijacama, praćena live muzikom dobrog ritma, u tim večernjim časovima, dala je poseban šarm svemu što smo ponudili i dovela do našeg štanda sladokusce i prave ljubitelje organske hrane.

Olda group na Beogradskom noćnom marketu.